Crostini Toscani – toasty se směsí z drůbežích jater

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Crostini Toscani – toasty se směsí z drůbežích jater

Suroviny:

1000g kuřecích jater, olivový olej, 2× polévková lžíce, 600g cibule, šalvěj, pepř, tomato pronto, 50g kapary, 50g ančovičky, 2dcl dezertní víno

Postup:

Na malé kousky nakrájíme cibuli a vložíme ji na olivový olej, necháme zesklovatět a pak přidáme lístky šalvěje. Následně uděláme v prostředku hrnce místo a přidáme kuřecí játra nakrájená na malé kousky a necháme je orestovat tak, aby nebyla uvnitř růžová. Přidáme 2dcl dezertního vína (Vinsanto) lžíci tomata pronta a promícháme. Necháme krátce podusit pod pokličkou a přidáme ančovičky a kapary propláchnuté vinným octem. Okořeníme pouze pepřem, sůl nám dodají ančovičky. Podušenou směs rozmixujeme a necháme vychladnout. Směs klademe na nasucho opečený chléb a pokapeme olivovým olejem.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS