Crostini Toscani – toasty se směsí z drůbežích jater

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Crostini Toscani – toasty se směsí z drůbežích jater

Suroviny:

1000g kuřecích jater, olivový olej, 2× polévková lžíce, 600g cibule, šalvěj, pepř, tomato pronto, 50g kapary, 50g ančovičky, 2dcl dezertní víno

Postup:

Na malé kousky nakrájíme cibuli a vložíme ji na olivový olej, necháme zesklovatět a pak přidáme lístky šalvěje. Následně uděláme v prostředku hrnce místo a přidáme kuřecí játra nakrájená na malé kousky a necháme je orestovat tak, aby nebyla uvnitř růžová. Přidáme 2dcl dezertního vína (Vinsanto) lžíci tomata pronta a promícháme. Necháme krátce podusit pod pokličkou a přidáme ančovičky a kapary propláchnuté vinným octem. Okořeníme pouze pepřem, sůl nám dodají ančovičky. Podušenou směs rozmixujeme a necháme vychladnout. Směs klademe na nasucho opečený chléb a pokapeme olivovým olejem.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS