Crostini di Cipolle all Vinsanto – toasty s cibulí dušenou ve víně

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Crostini di Cipolle all Vinsanto – toasty s cibulí dušenou ve víně

Suroviny:

0,5 kg cibule, 4 x polévková lžíce olivového oleje, 2dcl červeného sladkého vína, sůl, pepř, chléb

Postup:

Cibuli nakrájíme na plátky a vložíme na studený olivový olej, necháme zesklovatět , osolíme a opepříme. Zalijeme vínem, promícháme a necháme pod pokličkou dusit asi 30 minut na pomalém plameni. Plátek chleba nasucho opečeme, poté zakápneme olivovým olejem a přidáme dušenou cibuli.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS