0,5 kg cibule, 4 x polévková lžíce olivového oleje, 2dcl červeného sladkého vína, sůl, pepř, chléb
Cibuli nakrájíme na plátky a vložíme na studený olivový olej, necháme zesklovatět , osolíme a opepříme. Zalijeme vínem, promícháme a necháme pod pokličkou dusit asi 30 minut na pomalém plameni. Plátek chleba nasucho opečeme, poté zakápneme olivovým olejem a přidáme dušenou cibuli.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS