Crostini di Cipolle all Vinsanto – toasty s cibulí dušenou ve víně

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Crostini di Cipolle all Vinsanto – toasty s cibulí dušenou ve víně

Suroviny:

0,5 kg cibule, 4 x polévková lžíce olivového oleje, 2dcl červeného sladkého vína, sůl, pepř, chléb

Postup:

Cibuli nakrájíme na plátky a vložíme na studený olivový olej, necháme zesklovatět , osolíme a opepříme. Zalijeme vínem, promícháme a necháme pod pokličkou dusit asi 30 minut na pomalém plameni. Plátek chleba nasucho opečeme, poté zakápneme olivovým olejem a přidáme dušenou cibuli.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS