Spaghetti Piselli – špagety s hráškem

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Spaghetti Piselli

Suroviny:

Vaření surovin, zejména těstovin al dente je způsob vaření, kdy surovina zůstává pevná, ale ne tvrdá. Těstoviny, které se vaří al dente mají nižší glykemický index a také jsou chutnější. Špagety, 750g hrášek, olivový olej, citronová kůra, kudrnky, česnek, sůl, cukr, sklenice vody.

Postup:

Do hrnce nalijeme olivový olej, přidáme 3ks oloupaných stroužků česneku necháme krátce opéct a pak přisypeme vyloupaný a opláchnutý hrášek. Osolíme a přidáme svazek kudrnky s kůrou z jednoho citronu. Zalijeme sklenicí vody a dusíme přiklopené na mírném plamenu. Když je hrášek hotový, vyjmeme svazek kudrnky a do směsi přidáme vařené špagety. Na talíři ještě pokapeme olivovým olejem a do misky přidáme nastrouhaný parmazán nebo pekorino.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS