Spaghetti Piselli – špagety s hráškem

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Spaghetti Piselli

Suroviny:

Vaření surovin, zejména těstovin al dente je způsob vaření, kdy surovina zůstává pevná, ale ne tvrdá. Těstoviny, které se vaří al dente mají nižší glykemický index a také jsou chutnější. Špagety, 750g hrášek, olivový olej, citronová kůra, kudrnky, česnek, sůl, cukr, sklenice vody.

Postup:

Do hrnce nalijeme olivový olej, přidáme 3ks oloupaných stroužků česneku necháme krátce opéct a pak přisypeme vyloupaný a opláchnutý hrášek. Osolíme a přidáme svazek kudrnky s kůrou z jednoho citronu. Zalijeme sklenicí vody a dusíme přiklopené na mírném plamenu. Když je hrášek hotový, vyjmeme svazek kudrnky a do směsi přidáme vařené špagety. Na talíři ještě pokapeme olivovým olejem a do misky přidáme nastrouhaný parmazán nebo pekorino.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS