Vaření surovin, zejména těstovin al dente je způsob vaření, kdy surovina zůstává pevná, ale ne tvrdá. Těstoviny, které se vaří al dente mají nižší glykemický index a také jsou chutnější. Špagety, 750g hrášek, olivový olej, citronová kůra, kudrnky, česnek, sůl, cukr, sklenice vody.
Do hrnce nalijeme olivový olej, přidáme 3ks oloupaných stroužků česneku necháme krátce opéct a pak přisypeme vyloupaný a opláchnutý hrášek. Osolíme a přidáme svazek kudrnky s kůrou z jednoho citronu. Zalijeme sklenicí vody a dusíme přiklopené na mírném plamenu. Když je hrášek hotový, vyjmeme svazek kudrnky a do směsi přidáme vařené špagety. Na talíři ještě pokapeme olivovým olejem a do misky přidáme nastrouhaný parmazán nebo pekorino.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS