Pici jsou silné, ručně dělané těstoviny, jejichž tvar je podobný tlustým špagetám. Tato bezvaječná těstovina pochází z provincie Siena v Toskánsku 1kg rajčata, 200g bazalka, 2dcl olivový olej, sůl, pepř, 1× ks feferonka, 10× stroužek česneku, těstoviny
Rajčata zbavíme stopek, na opačné straně nařízneme do kříže a vložíme na 40 sekund do vřící vody. Hned po vyjmutí vložíme rajčata do ledové vody. Poté rajčata oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Do hrnce nalejeme na 1cm výšky olivový olej a do něj vložíme celé stroužky česneku a necháme je zesklovatět. Přidáme rajčata, nakrájenou feferonku, osolíme a opepříme. Dalších 15 minut pomalu dusíme. Poté hrnec odklopíme a rajčata zasypeme čerstvými bazalkovými lístky a necháme opět přiklopené podusit a to asi 30–40 minut až začne vystupovat olivový olej napovrch. Do hotové omáčky přimícháme vařené těstoviny necháme asi 3 minuty společně povařit, tak aby nasákli omáčkou a omáčka se zredukovala. Podáváme se strouhaným pekorinem nebo parmazánem.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS