Pici all aglione – těstoviny s tomaty a česnekem

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Pici all aglione – těstoviny s tomaty a česnekem

Suroviny:

Pici jsou silné, ručně dělané těstoviny, jejichž tvar je podobný tlustým špagetám. Tato bezvaječná těstovina pochází z provincie Siena v Toskánsku 1kg rajčata, 200g bazalka, 2dcl olivový olej, sůl, pepř, 1× ks feferonka, 10× stroužek česneku, těstoviny

Postup:

Rajčata zbavíme stopek, na opačné straně nařízneme do kříže a vložíme na 40 sekund do vřící vody. Hned po vyjmutí vložíme rajčata do ledové vody. Poté rajčata oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Do hrnce nalejeme na 1cm výšky olivový olej a do něj vložíme celé stroužky česneku a necháme je zesklovatět. Přidáme rajčata, nakrájenou feferonku, osolíme a opepříme. Dalších 15 minut pomalu dusíme. Poté hrnec odklopíme a rajčata zasypeme čerstvými bazalkovými lístky a necháme opět přiklopené podusit a to asi 30–40 minut až začne vystupovat olivový olej napovrch. Do hotové omáčky přimícháme vařené těstoviny necháme asi 3 minuty společně povařit, tak aby nasákli omáčkou a omáčka se zredukovala. Podáváme se strouhaným pekorinem nebo parmazánem.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS