Sugo di Faraona in Bianco – perlička v bílém víně s tagliatelemi

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Sugo di Faraona in Bianco

Suroviny:

1s Perlička, sůl, pepř, 2dcl bílé víno, jalovec, 400g rajčata, 150g řapíkatý celer, olivový olej, 150g mrkev, 150g cibule,

Postup:

Perličku zbavíme nečistot a opálením zbytků peří. Vykostíme a nakájíme na malé kousky. Celer, cibuli a mrkev nakrájíme na malé kousky a vložíme do olivového oleje, do kterého jsme vložili 3 ks oloupaných stroužků česneku. Zeleninu pomalu na oleji opečeme, přidáme maso, osolíme, opepříme a zalijeme bílým, suchým vínem. Přidáme rozmarýn a oloupaná rajčata nakrájená na čtvrtky. Dusíme pod pokličkou tak, aby v hrnci bylo minimálně tekutiny. Případně je možné vodu po troškách dolévat. Na konci varu vystoupí olivový olej na povrch. Do směsi přidáme vařené těstoviny necháme je provařit asi 3 minuty, omáčka se zredukuje a nasákne do těstovin. Poté hned podáváme.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS