Sugo di Faraona in Bianco – perlička v bílém víně s tagliatelemi

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Sugo di Faraona in Bianco

Suroviny:

1s Perlička, sůl, pepř, 2dcl bílé víno, jalovec, 400g rajčata, 150g řapíkatý celer, olivový olej, 150g mrkev, 150g cibule,

Postup:

Perličku zbavíme nečistot a opálením zbytků peří. Vykostíme a nakájíme na malé kousky. Celer, cibuli a mrkev nakrájíme na malé kousky a vložíme do olivového oleje, do kterého jsme vložili 3 ks oloupaných stroužků česneku. Zeleninu pomalu na oleji opečeme, přidáme maso, osolíme, opepříme a zalijeme bílým, suchým vínem. Přidáme rozmarýn a oloupaná rajčata nakrájená na čtvrtky. Dusíme pod pokličkou tak, aby v hrnci bylo minimálně tekutiny. Případně je možné vodu po troškách dolévat. Na konci varu vystoupí olivový olej na povrch. Do směsi přidáme vařené těstoviny necháme je provařit asi 3 minuty, omáčka se zredukuje a nasákne do těstovin. Poté hned podáváme.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS