1s Perlička, sůl, pepř, 2dcl bílé víno, jalovec, 400g rajčata, 150g řapíkatý celer, olivový olej, 150g mrkev, 150g cibule,
Perličku zbavíme nečistot a opálením zbytků peří. Vykostíme a nakájíme na malé kousky. Celer, cibuli a mrkev nakrájíme na malé kousky a vložíme do olivového oleje, do kterého jsme vložili 3 ks oloupaných stroužků česneku. Zeleninu pomalu na oleji opečeme, přidáme maso, osolíme, opepříme a zalijeme bílým, suchým vínem. Přidáme rozmarýn a oloupaná rajčata nakrájená na čtvrtky. Dusíme pod pokličkou tak, aby v hrnci bylo minimálně tekutiny. Případně je možné vodu po troškách dolévat. Na konci varu vystoupí olivový olej na povrch. Do směsi přidáme vařené těstoviny necháme je provařit asi 3 minuty, omáčka se zredukuje a nasákne do těstovin. Poté hned podáváme.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS