Peposo alla formacina – hovězí maso ve vlastní šťávě

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Peposo alla formacina

Suroviny:

1000g hovězí kližky, 10 stroužků česneku, 2dcl olivový olej, 1× polévková lžíce celého pepře, mletý pepř, sůl, rajčata, červené víno

Postup:

Do hrnce nalijeme poměrně velké množství olivového oleje, přidáme maso, sůl, celý pepř, celé stroužky česneku, oloupaná rajčata, přiklopíme a bez míchání necháme dusit na malém plameni. Asi po hodině přidáme červené víno a dusíme velmi pomalu dalších 5 hodin. Hlídáme, jestli se maso nepřipaluje, ale zbytečně nemícháme. Pokud je potřeba je možné dolít trochu vody v řádech polévkových lžic. Hotový pokrm je spojený s hustou směsí, které dominuje na povrchu olivový olej. Maso je křehké, ale drží pohromadě. Tento pikantní pokrm se podává s pečivem.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS