1000g hovězí kližky, 10 stroužků česneku, 2dcl olivový olej, 1× polévková lžíce celého pepře, mletý pepř, sůl, rajčata, červené víno
Do hrnce nalijeme poměrně velké množství olivového oleje, přidáme maso, sůl, celý pepř, celé stroužky česneku, oloupaná rajčata, přiklopíme a bez míchání necháme dusit na malém plameni. Asi po hodině přidáme červené víno a dusíme velmi pomalu dalších 5 hodin. Hlídáme, jestli se maso nepřipaluje, ale zbytečně nemícháme. Pokud je potřeba je možné dolít trochu vody v řádech polévkových lžic. Hotový pokrm je spojený s hustou směsí, které dominuje na povrchu olivový olej. Maso je křehké, ale drží pohromadě. Tento pikantní pokrm se podává s pečivem.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS