Peposo alla formacina – hovězí maso ve vlastní šťávě

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Peposo alla formacina

Suroviny:

1000g hovězí kližky, 10 stroužků česneku, 2dcl olivový olej, 1× polévková lžíce celého pepře, mletý pepř, sůl, rajčata, červené víno

Postup:

Do hrnce nalijeme poměrně velké množství olivového oleje, přidáme maso, sůl, celý pepř, celé stroužky česneku, oloupaná rajčata, přiklopíme a bez míchání necháme dusit na malém plameni. Asi po hodině přidáme červené víno a dusíme velmi pomalu dalších 5 hodin. Hlídáme, jestli se maso nepřipaluje, ale zbytečně nemícháme. Pokud je potřeba je možné dolít trochu vody v řádech polévkových lžic. Hotový pokrm je spojený s hustou směsí, které dominuje na povrchu olivový olej. Maso je křehké, ale drží pohromadě. Tento pikantní pokrm se podává s pečivem.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS