rozmarýn, sůl, pepř, česnek, (feferonka)
Oloupaný česnek nasekáme na jemné kousky, přidáme hrubou sůl, pepř a ručně nakrájený rozmarýn (v mixeru se zahřívá a ztrácí barvu) Do směsi se může přidat nasekaná feferonka. Směsí se potře vepřový kotlet nebo žebra, maso se nechá 1až 2 hodiny odležet a poté se upeče do hotova. Hotové maso se naporcuje a podává s pečivem nebo pečenými bramborami. Směs se dá uchovávat v lednici několik dní.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS