Patata – pečené brambory s fenyklem

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

pečené brambory s fenyklem

Suroviny:

brambor, fenykl, mrkev, parmazán, olivový olej

Postup:

Očištěné brambory nakrájíme na čtvrtky a dáme vařit spolu s mrkví a fenyklem do osolené vody. Zeleninu vaříme do poloměkko. Zeleninu vyjmeme, necháme okapat a přendáme ji do pekáče, který jsme vymastili olivovým olejem. Zeleninu osolíme a posypeme parmazánem. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut při teplotě 175°C. Podáváme jako přílohu k pečeným masům.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS