brambor, fenykl, mrkev, parmazán, olivový olej
Očištěné brambory nakrájíme na čtvrtky a dáme vařit spolu s mrkví a fenyklem do osolené vody. Zeleninu vaříme do poloměkko. Zeleninu vyjmeme, necháme okapat a přendáme ji do pekáče, který jsme vymastili olivovým olejem. Zeleninu osolíme a posypeme parmazánem. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut při teplotě 175°C. Podáváme jako přílohu k pečeným masům.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS