Baccalla Toscana – solená treska s tomaty

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Baccalla Toscana – solená treska s tomaty

Suroviny:

800g nasolená (sušená) treska, mouka, olivový olej, česnek, 400 rajčat, listový špenát

Postup:

Tresku necháme namočenou ve studené vodě minimálně 2 hodiny, poté ji necháme okapat, dobře osušíme, pomocí pinzety nebo nože odstraníme zbylé kosti a naporcujeme na přibližně 50g kousky. Kousky tresky obalíme v hladké mouce a opečeme na olivovém oleji, do kterého jsme přidali 3 stroužky oloupaného česneku. Rybu opečeme s obou stran. Rajčata spařená v horké vodě oloupeme a nakrájíme na poloviny. Na pánev nalijeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibulku, přidáme rajčata a pomalu dusíme asi 40 minut, poté je propasírujeme přes cedník (použitím mixeru bychom ztratili barvu) Hotovou omáčku osolíme, opepříme a nalijeme do pánve na opečenou tresku. Do pánve přidáme listový špenát a spolu s rybou dusíme dalších 10 minut, aby se chutě stačili prolnout. Jako přílohu můžeme podávat brambor nebo pečivo.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS