Baccalla Toscana – solená treska s tomaty

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Baccalla Toscana – solená treska s tomaty

Suroviny:

800g nasolená (sušená) treska, mouka, olivový olej, česnek, 400 rajčat, listový špenát

Postup:

Tresku necháme namočenou ve studené vodě minimálně 2 hodiny, poté ji necháme okapat, dobře osušíme, pomocí pinzety nebo nože odstraníme zbylé kosti a naporcujeme na přibližně 50g kousky. Kousky tresky obalíme v hladké mouce a opečeme na olivovém oleji, do kterého jsme přidali 3 stroužky oloupaného česneku. Rybu opečeme s obou stran. Rajčata spařená v horké vodě oloupeme a nakrájíme na poloviny. Na pánev nalijeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibulku, přidáme rajčata a pomalu dusíme asi 40 minut, poté je propasírujeme přes cedník (použitím mixeru bychom ztratili barvu) Hotovou omáčku osolíme, opepříme a nalijeme do pánve na opečenou tresku. Do pánve přidáme listový špenát a spolu s rybou dusíme dalších 10 minut, aby se chutě stačili prolnout. Jako přílohu můžeme podávat brambor nebo pečivo.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS