2 ks větších rajčat, 1 ks okurka, 1 ks cibule, bazalka, olivový olej, sůl, pepř, vinný ocet, bílí chléb,
Zeleninu opláchneme a nakrájíme spolu s cibulí na malé kousky. Bazalku obereme na listy a nasekáme na jemné kousky. Chléb namočíme asi na 2 minuty do studené vody, následně vymačkáme a rozdrobíme na malé kousky. Zeleninu smícháme s kousky chleba a bazalkou. Ochutíme olivovým olejem, octem, solí a pepřem a ihned podáváme. Zelenina se samozřejmě může měnit podle sezóny nebo chuti a místo bazalky je možné použít tymián. V letních dnech je to velmi osvěžující pokrm.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS