Panzanella – letní salát s chlebem

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Panzanella

Suroviny:

2 ks větších rajčat, 1 ks okurka, 1 ks cibule, bazalka, olivový olej, sůl, pepř, vinný ocet, bílí chléb,

Postup:

Zeleninu opláchneme a nakrájíme spolu s cibulí na malé kousky. Bazalku obereme na listy a nasekáme na jemné kousky. Chléb namočíme asi na 2 minuty do studené vody, následně vymačkáme a rozdrobíme na malé kousky. Zeleninu smícháme s kousky chleba a bazalkou. Ochutíme olivovým olejem, octem, solí a pepřem a ihned podáváme. Zelenina se samozřejmě může měnit podle sezóny nebo chuti a místo bazalky je možné použít tymián. V letních dnech je to velmi osvěžující pokrm.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS