300g bílého cukru, 3 ks vejce, 300g rikoty, 200g hladké mouky, 1× ks kypřící prášek, 100g škrobu, 1dcl mléka, 2ks jablka, 2× polévkové lžíce olivového oleje,
Navážené suroviny vložíme do kotlíku, přidáme vejce a přes cedník propasírovanou rikotu. Přidáme lžíci olivového oleje začneme pomalu míchat. Postupně přiléváme mléko a těsto mícháme minimálně 10 minut. Poté těsto přendáme do olejem vylité a moukou vysypané formy. Ozdobíme oloupanými jablky a pečeme při teplotě 175°C asi 35 minut.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS