Torta di Ricotta – koláč z rikoty

TOSKÁNSKÁ KUCHYNĚ

Torta di Ricotta – koláč z rikoty

Suroviny:

300g bílého cukru, 3 ks vejce, 300g rikoty, 200g hladké mouky, 1× ks kypřící prášek, 100g škrobu, 1dcl mléka, 2ks jablka, 2× polévkové lžíce olivového oleje,

Postup:

Navážené suroviny vložíme do kotlíku, přidáme vejce a přes cedník propasírovanou rikotu. Přidáme lžíci olivového oleje začneme pomalu míchat. Postupně přiléváme mléko a těsto mícháme minimálně 10 minut. Poté těsto přendáme do olejem vylité a moukou vysypané formy. Ozdobíme oloupanými jablky a pečeme při teplotě 175°C asi 35 minut.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS