Před sto lety byla gastronomie Vídně a Prahy hodně podobná a vzájemně se ovlivňovala. Hlavní město monarchie bylo obohaceno o koláče, štrůdl, knedlíky či buchty a do podvědomí České gastronomie se naopak dostávali jak rakouské speciality jako propracované vaření hovězího masa, káva, vídeňský telecí řízek tak i pokrmy dalších narodností které tehdy rozšířovali nabídku imperiální gastronomie.tyto a další informace byli cílém gastronomicé stáže v přelomu července a srpna.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS