Vídeňská gasronomie

Gastronomická stáž ve Vídni

Před sto lety byla gastronomie Vídně a Prahy hodně podobná a vzájemně se ovlivňovala. Hlavní město monarchie bylo obohaceno o koláče, štrůdl, knedlíky či buchty a do podvědomí České gastronomie se naopak dostávali jak rakouské speciality jako propracované vaření hovězího masa, káva, vídeňský telecí řízek tak i pokrmy dalších narodností které tehdy rozšířovali nabídku imperiální gastronomie.tyto a další informace byli cílém gastronomicé stáže v přelomu července a srpna.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS