Jahodová marmeláda s mátou

LETNÍ ZAVAŘOVÁNÍ

Jahodová marmeláda

Suroviny

1kg jahod, 500g cukru, 1ks želírovacího prostředku, 1ks citron, máta

Postup

Jahody omyjeme a odstraníme stopky. 2/3 jahod zasypeme cukrem a necháme 2 hodiny až přes noc přiklopené v chladu. Jahody pustí šťávu. Poté jahody mírně rozmačkáme, přidáme želírovací prostředek a začneme vařit za občasného míchání. Když vařením získáme jahodový protlak přidáme kůru a šťávu z citronu, na osminky nakrájenou zbylou třetinu jahod a provaříme. Nakonec přidáme najemno nakrájenou mátu necháme přejít varem a promícháme. Pro uchovávání používáme dvě možnosti. 1. Horkou marmeládu plníme do sklenic, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. 2. Marmeládu necháme vychladnout naplníme do vakuovacích pytlíků a odsajeme vzduch. Marmeládu pak uchováváme v lednici. Dobrou chuť

Příprava marmelády

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS