Jahodová marmeláda s mátou

LETNÍ ZAVAŘOVÁNÍ

Jahodová marmeláda

Suroviny

1kg jahod, 500g cukru, 1ks želírovacího prostředku, 1ks citron, máta

Postup

Jahody omyjeme a odstraníme stopky. 2/3 jahod zasypeme cukrem a necháme 2 hodiny až přes noc přiklopené v chladu. Jahody pustí šťávu. Poté jahody mírně rozmačkáme, přidáme želírovací prostředek a začneme vařit za občasného míchání. Když vařením získáme jahodový protlak přidáme kůru a šťávu z citronu, na osminky nakrájenou zbylou třetinu jahod a provaříme. Nakonec přidáme najemno nakrájenou mátu necháme přejít varem a promícháme. Pro uchovávání používáme dvě možnosti. 1. Horkou marmeládu plníme do sklenic, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. 2. Marmeládu necháme vychladnout naplníme do vakuovacích pytlíků a odsajeme vzduch. Marmeládu pak uchováváme v lednici. Dobrou chuť

Příprava marmelády

Šéfkuchař doporučuje:

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Jarní salát

chřest, zelenina, klíčky

Jarní salát

Zeleninový salát s kousky chřestu a bylinek spolu s rozpečenou bagetu.

Suroviny svazek ředkviček, svazek rukoly, 2ks chřest, červená paprika, 1× kedlubna, …

Pokračování

Aktuálně

Jak uvařit chřest

Bílý chřest oloupeme od hlavičky směrem dolu a svážeme znovu provázkem a spaříme ve vroucí osolené vodě, do které jsme přidali šťávu z citrónu, bílé …

Rebarborový koláč

Rebarbora – jeden z prvních jarních zdrojů vitamínů a osvěžení.Zelenina, která se používá k desertům a skvělím koláčům.

Suroviny

Těsto: 100 g změklého másla, 200 g hladké …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS