1kg jahod, 500g cukru, 1ks želírovacího prostředku, 1ks citron, máta
Jahody omyjeme a odstraníme stopky. 2/3 jahod zasypeme cukrem a necháme 2 hodiny až přes noc přiklopené v chladu. Jahody pustí šťávu. Poté jahody mírně rozmačkáme, přidáme želírovací prostředek a začneme vařit za občasného míchání. Když vařením získáme jahodový protlak přidáme kůru a šťávu z citronu, na osminky nakrájenou zbylou třetinu jahod a provaříme. Nakonec přidáme najemno nakrájenou mátu necháme přejít varem a promícháme. Pro uchovávání používáme dvě možnosti. 1. Horkou marmeládu plníme do sklenic, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. 2. Marmeládu necháme vychladnout naplníme do vakuovacích pytlíků a odsajeme vzduch. Marmeládu pak uchováváme v lednici. Dobrou chuť
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS