Kniha receptů - "S TROJZUBCEM U STOLU"

Vydání knihy receptů ke 100.letům hotelu Adria Praha

S TROJZUBCEM U 100.LU

S TROJZUBCEM U 100.LU

Ve středu 12.9.2012 proběhl při oslavě stého výročí hotelu křest knihy receptů sestavenou šéfkuchařem Michalem Novákem – „S TROJZUBCEM U STOLU“. Slavnostní setkání spojené s autogramiádou knihy proběhlo ve Františkánké Zahradě při zahradní slavnosti pro 400 osob. Na 80. stránkách této knihy, kterou texty doplnil ředitel hotelu Karel Doubek a Václav Hříbal se čtenářům předestírá jak stoletá historie hotelu Adria, lexikon soch restaurace Triton a kromě dalších zajímavostí dvacet nejoblíbenějších receptů včetně doprovodných fotografií, které připravili Ladislav Adámek a Libor Sváček. Každý recept byl prodáván nejméně šest měsíců a tudíž se jedná o časem prověřené kombinace, které jistě udělají radost všem majitelům knihy. Samotná příprava knihy travala šest měsíců a její náklad je 700ks. Publikace je průřezem dezertními lístky posledního desetiletí restaurace Triton hotelu Adria, který má ve znaku Neptuna držíčího onen „trojzubec“ Grafický návrh ve zlatavé kombinaci navrhnul Aleš Prstek a kniha byla vytištěna v tiskárně Daniel. Takže zbývá jen pořát hodně štěstí při přípravě desertů a Dobrou chuť.

S TROJZUBCEM U 100.LU
S TROJZUBCEM U 100.LU

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS