Kapr v papilotě

Třeboňský kapr pečený s rozmarýnem a černým pivem v papilotě

Kapr v papilotě

Suroviny

kapr filet 400g, sůl, pepř, máslo 100g, černé pivo, rozmarýn, kudrnka, slanina 100g, mrkev 200g, brambor 400g

Postup

Očištěného kapra zbavíme šupin, osolíme a opepříme. Z pečícího papíru, který přeložíme na ½ vyřízneme papilotu v podobě slzy. Slzu rozložíme a na polovinu klademe plátek slaniny, okořeněného kapra, přidáme zeleninu, brambory a bylinky. Navrch vložíme máslo a zakapeme černým pivem. Papír přehneme a okraje přiložíme přesně na sebe. Začneme papilotu od spodní strany zalamovat tak, aby vznikali trojuhelníkové přehyby těsně vedle sebe. Konec papiloty ohneme dospod. Papilotu vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme asi 20 mnut. Dobře zabalená papilota je po 20 minutách nafouklá a připravená při otevření vydat všechno nastřádané aroma vytvořené při přípravě. Dobrou chuť

Kapr v papilotě
Kapr v papilotě

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS