Kapr v papilotě

Třeboňský kapr pečený s rozmarýnem a černým pivem v papilotě

Kapr v papilotě

Suroviny

kapr filet 400g, sůl, pepř, máslo 100g, černé pivo, rozmarýn, kudrnka, slanina 100g, mrkev 200g, brambor 400g

Postup

Očištěného kapra zbavíme šupin, osolíme a opepříme. Z pečícího papíru, který přeložíme na ½ vyřízneme papilotu v podobě slzy. Slzu rozložíme a na polovinu klademe plátek slaniny, okořeněného kapra, přidáme zeleninu, brambory a bylinky. Navrch vložíme máslo a zakapeme černým pivem. Papír přehneme a okraje přiložíme přesně na sebe. Začneme papilotu od spodní strany zalamovat tak, aby vznikali trojuhelníkové přehyby těsně vedle sebe. Konec papiloty ohneme dospod. Papilotu vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme asi 20 mnut. Dobře zabalená papilota je po 20 minutách nafouklá a připravená při otevření vydat všechno nastřádané aroma vytvořené při přípravě. Dobrou chuť

Kapr v papilotě
Kapr v papilotě

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS