kapr filet 400g, sůl, pepř, máslo 100g, černé pivo, rozmarýn, kudrnka, slanina 100g, mrkev 200g, brambor 400g
Očištěného kapra zbavíme šupin, osolíme a opepříme. Z pečícího papíru, který přeložíme na ½ vyřízneme papilotu v podobě slzy. Slzu rozložíme a na polovinu klademe plátek slaniny, okořeněného kapra, přidáme zeleninu, brambory a bylinky. Navrch vložíme máslo a zakapeme černým pivem. Papír přehneme a okraje přiložíme přesně na sebe. Začneme papilotu od spodní strany zalamovat tak, aby vznikali trojuhelníkové přehyby těsně vedle sebe. Konec papiloty ohneme dospod. Papilotu vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme asi 20 mnut. Dobře zabalená papilota je po 20 minutách nafouklá a připravená při otevření vydat všechno nastřádané aroma vytvořené při přípravě. Dobrou chuť
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS