Krém karamel

Creme Caramel s lesním ovocem

Krém karamel

Dezert jehož obdoby (pudink s karamelem) jsou oblíbené po celém světě.

Suroviny

Cukr krupice na karamel 1kg, voda na karamel 200g, mléko 1l, smetana 1l cukr krupice 0,4, vejce 1l, vanilka 1ks,lesní ovoce 400g, červené víno, badyán, šípková marmeláda,

Postup

Cukr vložit na suchou pánev a nechat rozpustit. Postupně přidáváme vodu až je karamel tmavě hnědy. Poté ho přelejeme do studené nádoby, aby se zastavilo hnědnutí. Karamel nalijeme na dno skleniček. Smetanu smícháme s cukrem přidáme povařené a vychladlé mléko s vanilkou. Vlejeme do 2/3 skleničky, které pak srovnáme do plechu ve kterém je 1cm vody. Pečeme při teplotě 90°C asi 40 minut než je krém tuhý. Krém necháme vychladnout. Marmeládu svaříme s červeným vínem, badyánem, necháme vychladnout a přidáme lesní ovoce.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS