Dezert jehož obdoby (pudink s karamelem) jsou oblíbené po celém světě.
Cukr krupice na karamel 1kg, voda na karamel 200g, mléko 1l, smetana 1l cukr krupice 0,4, vejce 1l, vanilka 1ks,lesní ovoce 400g, červené víno, badyán, šípková marmeláda,
Cukr vložit na suchou pánev a nechat rozpustit. Postupně přidáváme vodu až je karamel tmavě hnědy. Poté ho přelejeme do studené nádoby, aby se zastavilo hnědnutí. Karamel nalijeme na dno skleniček. Smetanu smícháme s cukrem přidáme povařené a vychladlé mléko s vanilkou. Vlejeme do 2/3 skleničky, které pak srovnáme do plechu ve kterém je 1cm vody. Pečeme při teplotě 90°C asi 40 minut než je krém tuhý. Krém necháme vychladnout. Marmeládu svaříme s červeným vínem, badyánem, necháme vychladnout a přidáme lesní ovoce.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS