Boršč

receptura z Uljanovska

Boršč

Polévka, na kterou existuje nepřeberné množství receptur celé evropě.

Suroviny

kosti 600g, 1200g hovězí maso, 1000g hlávkové zelí, 600g červené řepy, 300g karotky, 200g cibule, 100g kachní sádlo, 400g brambor, 100g rajský protlak, citronová šťáva, kopr, česnek, sůl, pepř, cukr

Postup

Hovězí maso umyjeme, zalejeme vodou a necháme táhnout vývar. Zelí očistíme, řepu oloupeme a spolu s cibulkou, karotkou nakrájíme na nudličky a vše opečeme na kachním sádle. Přidáme rajský protlak promícháme a přidáme hovězí vývar. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme do měkka. Přidáme nakrájené maso, dochutíme solí, pepřem, cukrem, česnekem a citronovou šťávou. Při výdeji doplníme kyselou smetanou.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS