Boršč

receptura z Uljanovska

Boršč

Polévka, na kterou existuje nepřeberné množství receptur celé evropě.

Suroviny

kosti 600g, 1200g hovězí maso, 1000g hlávkové zelí, 600g červené řepy, 300g karotky, 200g cibule, 100g kachní sádlo, 400g brambor, 100g rajský protlak, citronová šťáva, kopr, česnek, sůl, pepř, cukr

Postup

Hovězí maso umyjeme, zalejeme vodou a necháme táhnout vývar. Zelí očistíme, řepu oloupeme a spolu s cibulkou, karotkou nakrájíme na nudličky a vše opečeme na kachním sádle. Přidáme rajský protlak promícháme a přidáme hovězí vývar. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme do měkka. Přidáme nakrájené maso, dochutíme solí, pepřem, cukrem, česnekem a citronovou šťávou. Při výdeji doplníme kyselou smetanou.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS