Okroška

receptura z Uljanovska

Okroška

Studená pivní polévka se zeleninou

Suroviny

100g mrkev,100g celer, 200g brambor, 100g sterilizovaná okurka, 100g jablko, 50g nakládané houby, 100g cibule, čerstvý kopr, pažitka, kerblík, 0,2l piva, vejce 2ks, pepř, ostrá hořčice, sůl,

Postup

Mrkev, celer a brambory uvaříme a pak nakrájíme na kostičky. Okurku, jablko a houby nakrájíme na malé kousky. Přidáme nasekané bylinky a cibulku vše promícháme a přidáme lák z hub a okurek. Přidáme pivo ve kterém jsme rozmíchali sůl a hořčici a promícháme. Při výdeji přidáme natvrdo vařené vejce.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS