Studená pivní polévka se zeleninou
100g mrkev,100g celer, 200g brambor, 100g sterilizovaná okurka, 100g jablko, 50g nakládané houby, 100g cibule, čerstvý kopr, pažitka, kerblík, 0,2l piva, vejce 2ks, pepř, ostrá hořčice, sůl,
Mrkev, celer a brambory uvaříme a pak nakrájíme na kostičky. Okurku, jablko a houby nakrájíme na malé kousky. Přidáme nasekané bylinky a cibulku vše promícháme a přidáme lák z hub a okurek. Přidáme pivo ve kterém jsme rozmíchali sůl a hořčici a promícháme. Při výdeji přidáme natvrdo vařené vejce.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS