Okroška

receptura z Uljanovska

Okroška

Studená pivní polévka se zeleninou

Suroviny

100g mrkev,100g celer, 200g brambor, 100g sterilizovaná okurka, 100g jablko, 50g nakládané houby, 100g cibule, čerstvý kopr, pažitka, kerblík, 0,2l piva, vejce 2ks, pepř, ostrá hořčice, sůl,

Postup

Mrkev, celer a brambory uvaříme a pak nakrájíme na kostičky. Okurku, jablko a houby nakrájíme na malé kousky. Přidáme nasekané bylinky a cibulku vše promícháme a přidáme lák z hub a okurek. Přidáme pivo ve kterém jsme rozmíchali sůl a hořčici a promícháme. Při výdeji přidáme natvrdo vařené vejce.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS