Krém karamel s hruškovým kompotem

Vánoční dezert

Vánoční dezert

Suroviny

30g cukru krupice, 1dl vody,1ks vanilkový lusk, 4ks vejce, 1ks hruška, skořice, cukr, 2dl červené víno, hřebíček, moučkový cukr, fantazii a čokoládu na dozdobení dezertu, lesní ovoce

Postup

Cukr rozpustíme hrnci na karamel, přidáme vodu, krátce provaříme a stáhneme s plotny. Sirup necháme částečně vychladnout a lijeme do připravených mističek. Mléko svaříme s cukrem, vanilku a skořicí, necháme vychladnout a přidáme vejce. Směs nalijeme do mističek a ty vložíme do pekáčku s 2 cm vody a pečeme nepřiklopené asi 40 minut při 95°C. Když je krém tuhý, vyjmeme jej a necháme je vychladnout. Poté vyklopíme na talíř. Karamel se roztéká po povrchu. Hrušky očistíme, část z nich vytvarujeme pomocí kuličkovadla na kuličky a zalejeme vařicí směsí z vody, hřebíčku a červeného vína. Hrušky přiklopíme a necháme vychladnout. Zbylou část hrušky nakrájíme na tenké plátky,obalíme v moučkovém cukru, vložíme na pečící papír a necháme usušit. Zdobíme karamelem, můžeme přidat lesní nebo sušené ovoce a vánoční atmosféru navodíme hvězdičkami a kometou z čokolády nebo kakaového prášku.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS