Krém karamel s hruškovým kompotem

Vánoční dezert

Vánoční dezert

Suroviny

30g cukru krupice, 1dl vody,1ks vanilkový lusk, 4ks vejce, 1ks hruška, skořice, cukr, 2dl červené víno, hřebíček, moučkový cukr, fantazii a čokoládu na dozdobení dezertu, lesní ovoce

Postup

Cukr rozpustíme hrnci na karamel, přidáme vodu, krátce provaříme a stáhneme s plotny. Sirup necháme částečně vychladnout a lijeme do připravených mističek. Mléko svaříme s cukrem, vanilku a skořicí, necháme vychladnout a přidáme vejce. Směs nalijeme do mističek a ty vložíme do pekáčku s 2 cm vody a pečeme nepřiklopené asi 40 minut při 95°C. Když je krém tuhý, vyjmeme jej a necháme je vychladnout. Poté vyklopíme na talíř. Karamel se roztéká po povrchu. Hrušky očistíme, část z nich vytvarujeme pomocí kuličkovadla na kuličky a zalejeme vařicí směsí z vody, hřebíčku a červeného vína. Hrušky přiklopíme a necháme vychladnout. Zbylou část hrušky nakrájíme na tenké plátky,obalíme v moučkovém cukru, vložíme na pečící papír a necháme usušit. Zdobíme karamelem, můžeme přidat lesní nebo sušené ovoce a vánoční atmosféru navodíme hvězdičkami a kometou z čokolády nebo kakaového prášku.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS