Hráškový krém s badyánem

Vánoční polévka

Hráškový vánoční krém

Suroviny

400g mraženého hrášku, 80g másla, 40g šalotky, kuřecí vývar, 120g zakysané smetany, máta,sůl, pepř, badyán, citron, žlutou mrkev na ozdobu

Postup

Pomalu rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou šalotku a necháme zesklovatět.Přidáme hrášek osolíme a přidáme citronovou kůru.Přidáme badyán, promícháme a zalijeme kuřecím vývarem.Krátce povaříme, vyjmeme citronovou kůru a badyán a polévku rozmixujeme.Přidáme 1/3 zakysané smetany a promícháme. Polévku přecedíme a ozdobíme hvězdičkami ze žluté mrkve a nočkem ze zakysané smetany s jemně nakrájenou mátou.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS