Bramborový salát s jablky, mrkví a pažitkou

Lehký vánoční salát

Bramborový salát s jablky

Suroviny

500g brambor vhodných na salát, 1,5dcl kuřecího vývaru, rostlinný olej, 80g červené cibule, 200g jablek, pažitka, sůl, pepř, ocet, 150g mrkev

Postup

Oprané brambory uvaříme ve slupce,scedíme a oloupeme.Vychladlé brambory nakrájíme na půl-kolečka,přidáme nakrájená a ve vodě spařená jablka,nakrájenou červenou cibuli, nakrájenou a ve vodě spařenou mrkev, sůl, pepř, olej a ocet a vývar. Vše lehce promícháme, ochutnáme a necháme 24 hodin odležet v chladu.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS