500g brambor vhodných na salát, 1,5dcl kuřecího vývaru, rostlinný olej, 80g červené cibule, 200g jablek, pažitka, sůl, pepř, ocet, 150g mrkev
Oprané brambory uvaříme ve slupce,scedíme a oloupeme.Vychladlé brambory nakrájíme na půl-kolečka,přidáme nakrájená a ve vodě spařená jablka,nakrájenou červenou cibuli, nakrájenou a ve vodě spařenou mrkev, sůl, pepř, olej a ocet a vývar. Vše lehce promícháme, ochutnáme a necháme 24 hodin odležet v chladu.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS