Ruské bliny neboli slané lívance se podávají s rozehřátým máslem a kaviárem a zakysanou smetanou
hladká mouka 500g , máslo 50g, droždí 10g, vejce 2ks, mléko 0,5l, olej, sůl, cukr do kvásku
Droždí vložíme do teplého mléka s cukrem a 1/3 mouky připravíme kvásek a necháme kynout. Poté přidáme zbylou mouku, sůl, žloutky a necháme znovu odpočinout. Následně přidáme sníh z bílků, promícháme a do zlatova opečeme na rozpáleném oleji. Podáváme s rozehřátým máslem, kaviárem a nočkem se zakysané smetany.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS