Tradiční ruská kaše s ořechy, která nesmí chybět při pravoslavných vánocích.
pšenice 600g, máslo 20g, mléko 0,2l, mák 100g ořechy 150g, sušené ovoce 80g
Pšenici necháme namočit přes noc, poté vaříme do té doby než zrno změkne. Poté pšenici scedíme. Přidáme mák spařený vroucím mlékem, med, nahrubo nasekané ořechy a můžeme přidat sušené ovoce nebo nakrájené jablka.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS