Pečené houby s lilkem a česnekem

receptura z Uljanovska

Pečené houby s lilkem a česnekem

Oblíbený pokrm, který se může podávat jak teplý tak i studený.

Suroviny

nakládané houby 200g česnek, olej, sůl, pepř, kudrnka , lilek, (ocet na dochucení) zakysaná smetana

Postup

Oloupaný česnek nahrubo nasekáme a vložíme na rozpálený tuk. Přidáme nakájený lilek, promícháme a přidáme houby krátce opečeme, osolíme, opepříme a podle potřeby dochutíme octem. Podáváme se zakysanou smetanou a tmavým chlebem.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS