Pečené houby s lilkem a česnekem

receptura z Uljanovska

Pečené houby s lilkem a česnekem

Oblíbený pokrm, který se může podávat jak teplý tak i studený.

Suroviny

nakládané houby 200g česnek, olej, sůl, pepř, kudrnka , lilek, (ocet na dochucení) zakysaná smetana

Postup

Oloupaný česnek nahrubo nasekáme a vložíme na rozpálený tuk. Přidáme nakájený lilek, promícháme a přidáme houby krátce opečeme, osolíme, opepříme a podle potřeby dochutíme octem. Podáváme se zakysanou smetanou a tmavým chlebem.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS