Pelmeně s jehněčím masem:

receptura z Uljanovska

Pelmeně s jehněčím masem

Masem plněné taštičky podávané s ocet, ruské recepty

Suroviny

hladká mouka 500g, vejce 1ks, voda dle potřeby, máslo 50g, jehněčí maso 200g, sůl, pepř, ocet, česnek

Postup

Z mouky, vody a vejce vypracujeme těsto, které má konzistenci lineckého těsta a necháme odležet 1 hodinu v chladu. Jehněčí maso semeleme nebo neškrábeme, přidáme česnek, sůl a pepř. Z těsta vyválíme plát asi 2–3 mm silný, a z něj vykrajujeme kolečka o průměru asi 3cm. Do středu vložíme maso, přehneme na půlkolečko a prsty přitlačíme okraje. Vaříme v osolené vodě asi 9 minut. Poté ihned podáváme s octem, rozpuštěným máslem, solí a pepřem. Na přípravu se dá také použít „pelmeňovač“. Těsto položíme na horní část a lehce přitlačíme. Do všech orámovaných osmihranných otvorů vložíme maso a přiklopíme druhou částí vyváleného těsta. Poté válečkem přejedeme po „pelmeňovači“ a na omoučněný stůl nám padají osmihranné pelmeně.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS