Pelmeně s jehněčím masem:

receptura z Uljanovska

Pelmeně s jehněčím masem

Masem plněné taštičky podávané s ocet, ruské recepty

Suroviny

hladká mouka 500g, vejce 1ks, voda dle potřeby, máslo 50g, jehněčí maso 200g, sůl, pepř, ocet, česnek

Postup

Z mouky, vody a vejce vypracujeme těsto, které má konzistenci lineckého těsta a necháme odležet 1 hodinu v chladu. Jehněčí maso semeleme nebo neškrábeme, přidáme česnek, sůl a pepř. Z těsta vyválíme plát asi 2–3 mm silný, a z něj vykrajujeme kolečka o průměru asi 3cm. Do středu vložíme maso, přehneme na půlkolečko a prsty přitlačíme okraje. Vaříme v osolené vodě asi 9 minut. Poté ihned podáváme s octem, rozpuštěným máslem, solí a pepřem. Na přípravu se dá také použít „pelmeňovač“. Těsto položíme na horní část a lehce přitlačíme. Do všech orámovaných osmihranných otvorů vložíme maso a přiklopíme druhou částí vyváleného těsta. Poté válečkem přejedeme po „pelmeňovači“ a na omoučněný stůl nám padají osmihranné pelmeně.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS