Rostbeef

Pečeně z vysokého hovězího roštěnce

Rostbeaf

Suroviny

vysoký roštěnec 800 g, olej, sůl, worcester, pepř, hořčice, rozmarýn, brandy

Postup

Opláchnuté maso je nutné dobře očistit od tuku, blan a šlach. Špičkou ostrého nože zajedeme mezi blanku a maso a postupně ji seřízneme. Pro stejnoměrné pečení a následné porcování maso svážeme. Připravíme kuchyňský provázek asi třikrát delší, než je válec masa. Jeden konec obtočíme kolem hovězího a zavážeme na uzel. Zbylý provázek dvakrát podvlékneme a tak vytvoříme oko, které volně sklouzne k zápěstí. Smyčku utáhneme a navlékneme na maso. Postupně takto ovážeme celý roštěnec. Maso naložíme do koření a oleje a necháme v chladu odležet. Poté zprudka opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách.Vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 80°C asi 20 minut. Hmatem nebo teploměrem ověříme, zda má jádro teplotu 57°. Poté vyjmeme z trouby a podáváme. Pokud budeme rostbeef podávat studený, zatížíme ho a necháme vychladnout.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS