Rostbeef

Pečeně z vysokého hovězího roštěnce

Rostbeaf

Suroviny

vysoký roštěnec 800 g, olej, sůl, worcester, pepř, hořčice, rozmarýn, brandy

Postup

Opláchnuté maso je nutné dobře očistit od tuku, blan a šlach. Špičkou ostrého nože zajedeme mezi blanku a maso a postupně ji seřízneme. Pro stejnoměrné pečení a následné porcování maso svážeme. Připravíme kuchyňský provázek asi třikrát delší, než je válec masa. Jeden konec obtočíme kolem hovězího a zavážeme na uzel. Zbylý provázek dvakrát podvlékneme a tak vytvoříme oko, které volně sklouzne k zápěstí. Smyčku utáhneme a navlékneme na maso. Postupně takto ovážeme celý roštěnec. Maso naložíme do koření a oleje a necháme v chladu odležet. Poté zprudka opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách.Vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 80°C asi 20 minut. Hmatem nebo teploměrem ověříme, zda má jádro teplotu 57°. Poté vyjmeme z trouby a podáváme. Pokud budeme rostbeef podávat studený, zatížíme ho a necháme vychladnout.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS