malé kuře, 40 g másla, 250 ml smetany,2 žloutky,1 cibule,citrónová šťáva,pepř,sůl
Očištěné kuře nasekáme na porce, osolíme, opepříme, osmažíme na másle a vyjmeme. Na másle pak osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přídáme zpět porce kuřete a dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka. Deset minut před dohotovením přilijeme smetanu. Šťávu pak zahustíme žloutky rozmíchanými ve lžíci vody, okyselíme citrónovou šťávou a přihřejeme, avšak nevaříme.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS