Kuře na paprice

Česká kuchyně

Kuře na paprice

Suroviny

malé kuře, 40 g másla, 250 ml smetany,2 žlou­tky,1 cibule,ci­trónová šťáva,pepř,sůl

Postup

Očištěné kuře nasekáme na porce, osolíme, opepříme, osmažíme na másle a vyjmeme. Na másle pak osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přídáme zpět porce kuřete a dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka. Deset minut před dohotovením přilijeme smetanu. Šťávu pak zahustíme žloutky rozmíchanými ve lžíci vody, okyselíme citrónovou šťávou a přihřejeme, avšak nevaříme.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS