300 g drůbežích jater, 100 g uzeného špeku, 3 polévkové lžíce oleje, 1 palička česneku podle chuti, worcestr omáčka, 250 ml rajského protlaku, 1 lžička pálivé papriky, hladká mouka na obalení, sůl, pepř
Játra omyjeme, obalíme v mouce. Uzený špek nakrájíme na tenké plátky, vložíme do kastrolu a vyškvaříme. Vyjmeme děrovanou naběračkou a přidáme olej (tuk se nepřepaluje). Vložíme játra, která po obou stranách opečeme, zastříkneme sojovou omáčku, posypeme paprikou, prolisovaným česnekem a podlijeme teplou vodou. Přidáme protlak, podle chuti osolíme a opepříme. Dusíme doměkka. Podáváme s rýží.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS