Dušené kuře po staročesku

Česká kuchyně

Dušené kuře po staročesku

Suroviny

1 kuře cca 1,5kg, několik lístků šalvěje, snítku tymiánu, majoránky a rozmarýnu, 3 cibule na kousky, 2 stroužky česneku, oloupané a rozpůlené, 3 lžíce másla, sůl a pepř podle chuti, 300 ml bílého vína, 300 ml zeleninového vývaru

Postup

Celé kuře rozporcujeme na prsíčka a stehna. Z prsíček můžeme příčně odříznout křídla. Pokud použijeme koupené porce kuřete jen je omyjeme a osušíme. Troubu nastavíme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C) a necháme předehřát. Porce potřeme ze všech stran máslem, osolíme, posypeme čerstvě umletým pepřem. Naklademe je vedle sebe do většího pekáče nebo hlubší pánve vymazané jednou lžící másla. Pečeme asi 15 minut. Vyjmeme z trouby, přidáme k masu nakrájenou cibuli a česnek a víno. Zakryjeme poklicí nebo alobalem a dusíme v troubě dalších 15 minut. Na závěr přidáme bylinky a podlijeme nejlépe zeleninovým vývarem. Pečeme bez pokličky dalších 25 minut až dozlatova.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS