Dušené kuře po staročesku

Česká kuchyně

Dušené kuře po staročesku

Suroviny

1 kuře cca 1,5kg, několik lístků šalvěje, snítku tymiánu, majoránky a rozmarýnu, 3 cibule na kousky, 2 stroužky česneku, oloupané a rozpůlené, 3 lžíce másla, sůl a pepř podle chuti, 300 ml bílého vína, 300 ml zeleninového vývaru

Postup

Celé kuře rozporcujeme na prsíčka a stehna. Z prsíček můžeme příčně odříznout křídla. Pokud použijeme koupené porce kuřete jen je omyjeme a osušíme. Troubu nastavíme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C) a necháme předehřát. Porce potřeme ze všech stran máslem, osolíme, posypeme čerstvě umletým pepřem. Naklademe je vedle sebe do většího pekáče nebo hlubší pánve vymazané jednou lžící másla. Pečeme asi 15 minut. Vyjmeme z trouby, přidáme k masu nakrájenou cibuli a česnek a víno. Zakryjeme poklicí nebo alobalem a dusíme v troubě dalších 15 minut. Na závěr přidáme bylinky a podlijeme nejlépe zeleninovým vývarem. Pečeme bez pokličky dalších 25 minut až dozlatova.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS