Krůtí ragů s rajčaty a černým pivem

Česká kuchyně

Krůtí ragů s černým pivem

Suroviny

500 g krůtích prsíček na nudličky, 2 červené cibule nadrobno, 250 g rajčat na menší kostičky, 300 g fazolových lusků, 100 g anglické slaniny na kostičky, 125 g zakysané smetany, sůl a pepř, hladká mouka, 350 ml černého piva, 350 ml vývaru

Postup

Fazolové lusky povaříme v osolené vodě asi 5 minut, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Slaninu orestujeme, přidáme nudličky z krůtího masa, rychle opečeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Zamícháme a opekáme ještě asi 2 minuty. Pak přilijeme pivo, masový vývar, přidáme uvařené fazolky a necháme chvíli povařit. Vmícháme smetanu, rajčata a necháme ještě přejít varem. Osolíme, opepříme.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS