Krůtí ragů s rajčaty a černým pivem

Česká kuchyně

Krůtí ragů s černým pivem

Suroviny

500 g krůtích prsíček na nudličky, 2 červené cibule nadrobno, 250 g rajčat na menší kostičky, 300 g fazolových lusků, 100 g anglické slaniny na kostičky, 125 g zakysané smetany, sůl a pepř, hladká mouka, 350 ml černého piva, 350 ml vývaru

Postup

Fazolové lusky povaříme v osolené vodě asi 5 minut, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Slaninu orestujeme, přidáme nudličky z krůtího masa, rychle opečeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Zamícháme a opekáme ještě asi 2 minuty. Pak přilijeme pivo, masový vývar, přidáme uvařené fazolky a necháme chvíli povařit. Vmícháme smetanu, rajčata a necháme ještě přejít varem. Osolíme, opepříme.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS