500 g krůtích prsíček na nudličky, 2 červené cibule nadrobno, 250 g rajčat na menší kostičky, 300 g fazolových lusků, 100 g anglické slaniny na kostičky, 125 g zakysané smetany, sůl a pepř, hladká mouka, 350 ml černého piva, 350 ml vývaru
Fazolové lusky povaříme v osolené vodě asi 5 minut, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Slaninu orestujeme, přidáme nudličky z krůtího masa, rychle opečeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Zamícháme a opekáme ještě asi 2 minuty. Pak přilijeme pivo, masový vývar, přidáme uvařené fazolky a necháme chvíli povařit. Vmícháme smetanu, rajčata a necháme ještě přejít varem. Osolíme, opepříme.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS