750 g kachních prsíček, sůl, kmín, 2 větší cibule, 500 g kysaného zelí, 250 ml bílého vína, 0,5 l vývaru z masa nebo zeleniny, 1× ks syrový brambor, hrst rozinek, 2 lžíce sádla
Kachní prsíčka opláchneme, osolíme, okmínujeme, podlijeme na pekáčku vývarem a pečeme do poloměkka. Během pečení podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Mezitím na sádle podusíme na nudličky nakrájenou cibuli, přidáme překrájené zelí a kmín, podlijeme vínem a přidáme rozinky. Když je zelí měkké, přidáme oloupaný a nahrubo nastrouhaný brambor, který se zelím promícháme a provaříme. Vše pak rozložíme na pekáč, na ně položíme upečená kachní prsíčka a společně v troubě ještě dopečeme.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS