Pečená kachna na černém pivu

Česká kuchyně

Pečená kachna na černém pivu

Suroviny

1× ks kachna bez drůbků kachna, sádlo, 1× ks čerstvý zázvor zázvor, čerstvý tymián, 1 cibule nahrubo nakrájená, 2 menší jablka, nakrájená na měsíčky, 500 ml černého piva

Postup

Rozporcovanou kachnu s kůží marinujeme v oleji s nastrouhaným zázvorem a tymiánem nejlépe přes noc. Uleželé maso vložíme do pekáče s několika lžícemi sádla, hrubě nasekanou cibulí a nakrájenými jablky (nemusí být loupaná). Zakryté pečeme (160 – 180 °C, cca 1 a půl hodiny) za střídavého podlévání vodou a pivem. Na závěr bez přiklopení dopečena pro kůrku.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS