1× ks kachna bez drůbků kachna, sádlo, 1× ks čerstvý zázvor zázvor, čerstvý tymián, 1 cibule nahrubo nakrájená, 2 menší jablka, nakrájená na měsíčky, 500 ml černého piva
Rozporcovanou kachnu s kůží marinujeme v oleji s nastrouhaným zázvorem a tymiánem nejlépe přes noc. Uleželé maso vložíme do pekáče s několika lžícemi sádla, hrubě nasekanou cibulí a nakrájenými jablky (nemusí být loupaná). Zakryté pečeme (160 – 180 °C, cca 1 a půl hodiny) za střídavého podlévání vodou a pivem. Na závěr bez přiklopení dopečena pro kůrku.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS