4 porce pečené kachny včetně výpeku, kachní nebo vepřové sádlo pod cibuli, 400 g krup, 400 g hrachu, 2 velké cibule, 1 celý velký česnek, 1/2 lžíce saturejky, 1 lžička kmínu, 1/2 lžičky pepře, 1 lžíce majoránky
Kachnu připravíme podle výše uvedeného receptu a zaměříme se na šoulet. Hrách a kroupy den předem propláchneme a namočíme do studené vody, každé zvlášť. Druhý den podle potřeby dolijeme vodu a uvaříme doměkka. Hrách vaříme společně s bobkovými listy a novým kořením. Po uvaření scedíme, vybereme koření a smícháme. Osolíme, opepříme, vmícháme cibuli osmaženou na sádle a podle chuti přidáme rozmačkaný česnek. Šoulet pak může přidat jako přílohu k masu, nebo najemno nakrájené kousky do něj vmícháme.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS