Šoulet s kachním masem

Česká kuchyně

Šoulet s kachním masem

Suroviny

4 porce pečené kachny včetně výpeku, kachní nebo vepřové sádlo pod cibuli, 400 g krup, 400 g hrachu, 2 velké cibule, 1 celý velký česnek, 1/2 lžíce saturejky, 1 lžička kmínu, 1/2 lžičky pepře, 1 lžíce majoránky

Postup

Kachnu připravíme podle výše uvedeného receptu a zaměříme se na šoulet. Hrách a kroupy den předem propláchneme a namočíme do studené vody, každé zvlášť. Druhý den podle potřeby dolijeme vodu a uvaříme doměkka. Hrách vaříme společně s bobkovými listy a novým kořením. Po uvaření scedíme, vybereme koření a smícháme. Osolíme, opepříme, vmícháme cibuli osmaženou na sádle a podle chuti přidáme rozmačkaný česnek. Šoulet pak může přidat jako přílohu k masu, nebo najemno nakrájené kousky do něj vmícháme.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS