Pečený pstruh s křenem a ořechy

Česká kuchyně

Pečený pstruh s křenem a ořechy

Suroviny

4 pstruzi cca á 200g, sůl, mletý černý pepř, 1 vrchovatá lžíce nastrouhaného čerstvého křenu, 250 ml smetany, 2 hrsti mírně drcených vlašských ořechů, šťáva z 1 citrónu, rozmarýn a tymián,1 ks citrón

Postup

Pečlivě osušíme pstruhy a u každého uděláme podélný řez u páteře a na bocích. Maso se lépe propeče a lépe do něj proniknou veškeré chutě a vůně. Ryby potřeme máslem vně i uvnitř, osolíme a opepříme. Dovnitř vložíme bylinky. Ryby zakryté alobalem (nebo druhým dílem pekáčku) dáme na cca 30 minut péct do trouby předehřáté na 160°C. A zatímco se ryby pečou, připravíme omáčku. Vezmeme čerstvý křen, očistíme ho a nastrouháme. Křen na pánvi smícháme se smetanou a vlašskými ořechy, osolíme, opepříme a zakapeme trochou citrónové šťávy a prohřejeme. Pstruhy po půl hodině vyjmeme, odkryjeme, potřeme máslem a pokmínujeme. Zvýšíme teplotu na 200°C a necháme na 10 minut zezlátnout.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS