Štika cca 700g, sůl, 60 g másla, 1 citrón, 1 cibule, 2–3 ks ančoviček, kudrnka, 30 g hladké mouky, 250 ml kyselé smetany, 250 ml kyselé, 250 ml rybího vývaru smetany
Vykuchanou štiku a zbavenou šupin rozdělíme na podkovy, osolíme je a podusíme na másle. Ančovičky nakájíme a přidáme nakrájenou petrželku i cibulku dáme na rozpuštěné máslo a necháme zpěnit. Přidáme mouku, mírně ji zapražíme, zalijeme vodou a rozkvedlanou hustou smetanou, necháme povařit a omáčku přidáme na podušenou štiku.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS