Štika dušená s ančovičkami

Česká kuchyně

Štika dušená s ančovičkami

Suroviny

Štika cca 700g, sůl, 60 g másla, 1 citrón, 1 cibule, 2–3 ks ančoviček, kudrnka, 30 g hladké mouky, 250 ml kyselé smetany, 250 ml kyselé, 250 ml rybího vývaru smetany

Postup

Vykuchanou štiku a zbavenou šupin rozdělíme na podkovy, osolíme je a podusíme na másle. Ančovičky nakájíme a přidáme nakrájenou petrželku i cibulku dáme na rozpuštěné máslo a necháme zpěnit. Přidáme mouku, mírně ji zapražíme, zalijeme vodou a rozkvedlanou hustou smetanou, necháme povařit a omáčku přidáme na podušenou štiku.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS