Rybí guláš ze sumce

Česká kuchyně

Rybí guláš ze sumce

Suroviny

500 g českého sumce, 1 větší cibuli, 2 lžíce mleté červené sladké, papriky, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, sůl a bílý pepř, rybí vývar, 0,2 l rajského protlaku, 2 čerstvé papriky, hladká mouka, olej, nasekaná petrželka, majoránka a česnek

Postup

Na sádle osmažíme cibulku, nebudeme ji však dělat tmavou a navíc do cibule vhodíme několik lístků bobkového listu a kuliček nového koření. Pak přidáme sladkou papriku a minutku lehce promícháme, aby paprika nezhořkla. Vše zalijeme rybím vývarem, protlakem, přidáme zelenou papriku, trochu soli s pepřem. Povaříme. Vedle na osmažené cibuli zprudka orestujeme nakrájené kousky ryby, chvíli promícháváme, aby se maso zatáhlo (zbělelo). Vše smícháme a lehce promícháme. Na závěr přidáme trošku nasekané petrželky a pro chuť majoránku a česnek.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS