500 g českého sumce, 1 větší cibuli, 2 lžíce mleté červené sladké, papriky, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, sůl a bílý pepř, rybí vývar, 0,2 l rajského protlaku, 2 čerstvé papriky, hladká mouka, olej, nasekaná petrželka, majoránka a česnek
Na sádle osmažíme cibulku, nebudeme ji však dělat tmavou a navíc do cibule vhodíme několik lístků bobkového listu a kuliček nového koření. Pak přidáme sladkou papriku a minutku lehce promícháme, aby paprika nezhořkla. Vše zalijeme rybím vývarem, protlakem, přidáme zelenou papriku, trochu soli s pepřem. Povaříme. Vedle na osmažené cibuli zprudka orestujeme nakrájené kousky ryby, chvíli promícháváme, aby se maso zatáhlo (zbělelo). Vše smícháme a lehce promícháme. Na závěr přidáme trošku nasekané petrželky a pro chuť majoránku a česnek.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS