1000 g kapra, 220 g slaniny, sůl, mletý zázvor, snítka šalvěje, 100 g cibule, 150 ml bílého vína, 60 g másla, 2 lžíce medu
Kapra osolíme a okořeníme zázvorem, podložíme plátky slaniny, lístky šalvěje a plátky cibule, potřeme máslem. Pečeme v pekáči či na plechu 5–7 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Potom zmírníme teplotu na 100 °C a přelijeme porce bílým vínem a medem. 10 minut pak kapra dopékáme a podáváme se šťouchanými bramborami s kysaným zelím a osmaženou cibulí.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS