Kapr na slanině

Česká kuchyně

Kapr na slanině

Suroviny

1000 g kapra, 220 g slaniny, sůl, mletý zázvor, snítka šalvěje, 100 g cibule, 150 ml bílého vína, 60 g másla, 2 lžíce medu

Postup

Kapra osolíme a okořeníme zázvorem, podložíme plátky slaniny, lístky šalvěje a plátky cibule, potřeme máslem. Pečeme v pekáči či na plechu 5–7 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Potom zmírníme teplotu na 100 °C a přelijeme porce bílým vínem a medem. 10 minut pak kapra dopékáme a podáváme se šťouchanými bramborami s kysaným zelím a osmaženou cibulí.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS