Králík pečený na hořčici a houbách

Česká kuchyně

Králík pečený s hořticí a houbami

Suroviny

4 porce králíka, sůl, pepř, kmín, petrželka, trocha česneku, kremžská hořčice, 500 g hub, cibule, slanina, máslo, smetana

Postup

Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby (jestliže použijeme mražené nebo sušené – tak je nejdříve na pánvi lehce orestujeme). Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, kmín, petrželku, trocha česneku. Na králíka položíme plátky slaniny, podlijeme 100 ml vody, přiklopíme a pomalu dusíme v troubě. Občas se podíváme jestli se voda nevypekla. Když králík změkne, odklopíme poklici, položíme na něj lžíci másla a necháme maso zčervenat. Vše na závěr můžeme zjemnit smetanou

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS