4 porce králíka, sůl, pepř, kmín, petrželka, trocha česneku, kremžská hořčice, 500 g hub, cibule, slanina, máslo, smetana
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby (jestliže použijeme mražené nebo sušené – tak je nejdříve na pánvi lehce orestujeme). Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, kmín, petrželku, trocha česneku. Na králíka položíme plátky slaniny, podlijeme 100 ml vody, přiklopíme a pomalu dusíme v troubě. Občas se podíváme jestli se voda nevypekla. Když králík změkne, odklopíme poklici, položíme na něj lžíci másla a necháme maso zčervenat. Vše na závěr můžeme zjemnit smetanou
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS