Králík pečený na hořčici a houbách

Česká kuchyně

Králík pečený s hořticí a houbami

Suroviny

4 porce králíka, sůl, pepř, kmín, petrželka, trocha česneku, kremžská hořčice, 500 g hub, cibule, slanina, máslo, smetana

Postup

Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby (jestliže použijeme mražené nebo sušené – tak je nejdříve na pánvi lehce orestujeme). Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, kmín, petrželku, trocha česneku. Na králíka položíme plátky slaniny, podlijeme 100 ml vody, přiklopíme a pomalu dusíme v troubě. Občas se podíváme jestli se voda nevypekla. Když králík změkne, odklopíme poklici, položíme na něj lžíci másla a necháme maso zčervenat. Vše na závěr můžeme zjemnit smetanou

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS