Hovězí pečeně na červeném víně

Česká kuchyně

Hovězí pečeně na červeném víně

Suroviny

1 kg zadního hovězího, 250 g špeku, 500 g kořenové zeleniny, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, sádlo, bobkový list, nové koření, 3 – 4 hřebíčky, snítka tymiánu, ½ l červeného vína

Postup

Maso protkneme špekem, osolíme a opepříme. Na sádle osmahneme nadrobno pokrájenou kořenovou zeleninu a teprve až mrkev získá na okrajích nahnědlou barvu přidáme cibulku. Společně dál restujeme. Na tuto směs maso vložíme a po všech stranách opečeme. Pak vše mírně podlijeme nejlépe silným vývarem a pečeme doměkka. Hotové maso vyjmeme a do pečící mísy (pekáče) přilijeme červené víno. Společně vaříme na plotně až víno tzv. zredukuje a pak vše umixujeme. Maso krájíme na plátky.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS