Hovězí pečeně na červeném víně

Česká kuchyně

Hovězí pečeně na červeném víně

Suroviny

1 kg zadního hovězího, 250 g špeku, 500 g kořenové zeleniny, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, sádlo, bobkový list, nové koření, 3 – 4 hřebíčky, snítka tymiánu, ½ l červeného vína

Postup

Maso protkneme špekem, osolíme a opepříme. Na sádle osmahneme nadrobno pokrájenou kořenovou zeleninu a teprve až mrkev získá na okrajích nahnědlou barvu přidáme cibulku. Společně dál restujeme. Na tuto směs maso vložíme a po všech stranách opečeme. Pak vše mírně podlijeme nejlépe silným vývarem a pečeme doměkka. Hotové maso vyjmeme a do pečící mísy (pekáče) přilijeme červené víno. Společně vaříme na plotně až víno tzv. zredukuje a pak vše umixujeme. Maso krájíme na plátky.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS