1 králík, naporcovaný, marináda: 125 ml bílého vína, 2 lžíce bylinkového vinného octa, 1/2 lžičky mletého, 1/2 lžíce koriandru, 1 lžička kopru, 500 ml podmáslí. Omáčka: 250 g cibule, nakrájená na kousky, sůl a pepř, 3 lžíce přepuštěného másla, tymián, vývar, 2 jablka, brusinky
Marinádu připravíme svařením uvedených surovin ve víně. Podmáslí vmícháme až po ochlazení směsi. Králičí porce v misce zalijeme připravenou směsí a necháme je 24 hodin marinovat. Během této doby maso několikrát obrátíme. Králíčí maso opečeme na tuku, okořeníme pepřem a tymiánem, přidáme cibuli a vše krátce osmahneme. Pak zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a dusíme v předehřáté troubě při 100 °C po dobu 1 hodiny. Jablka rozčtvrtíme, očistíme a nakrájíme na kousky. V polovině dušení je přidáme k masu. Podáváme posypané brusinkami s knedlíky.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS