Králík dušený v bylinkové marinádě s jablky

Česká kuchyně

Králík dušený v bylinkové marinádě s jablky

Suroviny

1 králík, naporcovaný, marináda: 125 ml bílého vína, 2 lžíce bylinkového vinného octa, 1/2 lžičky mletého, 1/2 lžíce koriandru, 1 lžička kopru, 500 ml podmáslí. Omáčka: 250 g cibule, nakrájená na kousky, sůl a pepř, 3 lžíce přepuštěného másla, tymián, vývar, 2 jablka, brusinky

Postup

Marinádu připravíme svařením uvedených surovin ve víně. Podmáslí vmícháme až po ochlazení směsi. Králičí porce v misce zalijeme připravenou směsí a necháme je 24 hodin marinovat. Během této doby maso několikrát obrátíme. Králíčí maso opečeme na tuku, okořeníme pepřem a tymiánem, přidáme cibuli a vše krátce osmahneme. Pak zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a dusíme v předehřáté troubě při 100 °C po dobu 1 hodiny. Jablka rozčtvrtíme, očistíme a nakrájíme na kousky. V polovině dušení je přidáme k masu. Podáváme posypané brusinkami s knedlíky.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS