Uzené koleno se zelím a paprikovými fazolemi

Česká kuchyně

Uzené koleno se zelím a paprikovými fazolemi

Suroviny

Uzené vepřové koleno, 250 g fazolí různých barev a velikostí, 100 g sádla, sůl,1 větší nakrájená cibule, nové koření, celý pepř, bobkový list, pepř černý mletý, sladká mletá paprika, 150 g kysaného zelí, 2 polévkové lžíce rajského protlaku, saturejka (není nutná, používá se proti nadýmání ), 30 g hladké mouky a snítku čerstvé petrželky.

Postup

Uzené vepřové koleno předvaříme ve vodě s pár kuličkami nového koření, celého pepře a lístky bobkového listu. Pak necháme dopéct dozlatova. Suché fazole přebereme, dvakrát propláchneme vodou a zalijeme vývarem z uzeného masa a vaříme zvolna asi dvě hodiny, až jsou měkké.Na sádle osmahneme cibuli a když je zlatavá přidáme na velké kostky nakrájené uvařené maso z uzeného kolene a mletou papriku a necháme lehce orestovat, přidáme měkké fazole včetně části vývaru.Propláchnuté kysané zelí, osolíme, opepříme a necháme 15 minut povařit. Můžeme lehce zahustit jíškou, ale není to povinnost.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS