Moravský vrabec

Česká kuchyně

Moravský vrabec

Suroviny

600g vepřového bůčku, 1 lžíce sádla, 1 velká cibule, 1 lžička mleté sladké, papriky, kmín, sůl

Postup

Tučnější bůček pokrájíme na větší kousky a prudce opečeme na rozpáleném sádle. Kousky masa odsuneme stranou nebo je vyjmeme a do tuku vhodíme jemně nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Přihrneme maso, osolíme, přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme. Když je skoro měkké, přidáme mletou papriku, necháme je vysmahnout dočervena nebo je v troubě shora prudce opečeme. Chceme-li mít víc omáčky, zasypeme vysmahlou šťávu moukou, prudce osmažíme a podlijeme, ještě vaříme, a pak teprve dáme do trouby na několik minut prudce opéci. K masu podáváme bramborový knedlík a kysané zelí, chlupaté knedlíky a červené zelí, hrách nebo hrachovou kaši.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS