Moravský vrabec

Česká kuchyně

Moravský vrabec

Suroviny

600g vepřového bůčku, 1 lžíce sádla, 1 velká cibule, 1 lžička mleté sladké, papriky, kmín, sůl

Postup

Tučnější bůček pokrájíme na větší kousky a prudce opečeme na rozpáleném sádle. Kousky masa odsuneme stranou nebo je vyjmeme a do tuku vhodíme jemně nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Přihrneme maso, osolíme, přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme. Když je skoro měkké, přidáme mletou papriku, necháme je vysmahnout dočervena nebo je v troubě shora prudce opečeme. Chceme-li mít víc omáčky, zasypeme vysmahlou šťávu moukou, prudce osmažíme a podlijeme, ještě vaříme, a pak teprve dáme do trouby na několik minut prudce opéci. K masu podáváme bramborový knedlík a kysané zelí, chlupaté knedlíky a červené zelí, hrách nebo hrachovou kaši.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS