500 g vepřové plece, 400 g mrkve, 200 ml vývaru, 100 ml smetany, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, muškátový květ, sůl, bílý pepř,sádlo
Cibuli nakrájíme najemno a na sádle ji orestujeme dozlatova, přidáme na kostky nakrájené maso, které asi 3 minuty opečeme. Zalijeme trochou vývaru, přidáme koření a dusíme asi 45 minut. Vydusíme až na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme, zalijeme zbylým vývarem, přidáme mrkev. Provaříme až nám mrkev změkne. Na závěr zjemníme smetanou.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS