Vepřové maso s mrkví

Česká kuchyně

Vepřové maso s mrkví

Suroviny

500 g vepřové plece, 400 g mrkve, 200 ml vývaru, 100 ml smetany, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, muškátový květ, sůl, bílý pepř,sádlo

Postup

Cibuli nakrájíme najemno a na sádle ji orestujeme dozlatova, přidáme na kostky nakrájené maso, které asi 3 minuty opečeme. Zalijeme trochou vývaru, přidáme koření a dusíme asi 45 minut. Vydusíme až na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme, zalijeme zbylým vývarem, přidáme mrkev. Provaříme až nám mrkev změkne. Na závěr zjemníme smetanou.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS