Roláda z bůčku s nádlivkou

Česká kuchyně

Roláda z bůčku s nádlivkou

Suroviny

1 kg vepřového boku bez kůže, 3 housky, 50 ml mléka, 2 vejce (žloutky i bílky), 50 g hub, 4 stroužky česneku, nejlépe čerstvá bazalka, pepř, kmín, sůl, med

Postup

Maso dlouhým řezem rozkrojíme tak, abychom vytvořili co největší plochu. Přes vlákno, na vnitřní straně, je můžeme po celé ploše lehce nařezat. Posolíme a opepříme. Pečivo na nádivku nakrájíme na drobné kostičky, navlhčíme mlékem a přidáme žloutky a našlehaný sníh z bílků. Vložíme lehce podušené houby a koření. Nádivku naklademe do masového plátu, zarolujeme na předem připraveném alobalu a tím pak celou roládu stáhneme. Pečeme v troubě předehřáté na cca 180 stupňů zhruba 70 minut. Pak ji vyjmeme, rozbalíme, potřeme medem a pokmínujeme. Zvýšíme teplotu v troubě a asi 15 až 20 minut dopékáme „do kůrky“.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS