Roláda z bůčku s nádlivkou

Česká kuchyně

Roláda z bůčku s nádlivkou

Suroviny

1 kg vepřového boku bez kůže, 3 housky, 50 ml mléka, 2 vejce (žloutky i bílky), 50 g hub, 4 stroužky česneku, nejlépe čerstvá bazalka, pepř, kmín, sůl, med

Postup

Maso dlouhým řezem rozkrojíme tak, abychom vytvořili co největší plochu. Přes vlákno, na vnitřní straně, je můžeme po celé ploše lehce nařezat. Posolíme a opepříme. Pečivo na nádivku nakrájíme na drobné kostičky, navlhčíme mlékem a přidáme žloutky a našlehaný sníh z bílků. Vložíme lehce podušené houby a koření. Nádivku naklademe do masového plátu, zarolujeme na předem připraveném alobalu a tím pak celou roládu stáhneme. Pečeme v troubě předehřáté na cca 180 stupňů zhruba 70 minut. Pak ji vyjmeme, rozbalíme, potřeme medem a pokmínujeme. Zvýšíme teplotu v troubě a asi 15 až 20 minut dopékáme „do kůrky“.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS