Česká sekaná

Česká sekaná

Česká sekaná

Suroviny

3/4 kg mletého masa (polovinu vepřového a polovinu hovězího), 1 malá cibule, 1 lžička sádla, petrželová nať, 2 žemle, 2 až 3 vejce, 50 g slaniny, pepř a sůl, 1 lžíce sádla, 1 lžičky hladké mouky, strouhanka

Postup

Při vlastní přípravě mletého masa odstraníme z koupeného masa šlachy a nakrájíme je přes vlákna, aby se snadněji mlelo. Do mlýnku dáváme střídavě kousky hovězího a vepřového masa a nakonec umeleme i žemle předem namočené do vody a dobře vymačkané. Směs osolíme, opepříme, přidáme cibuli osmaženou na tuku do světležluta a lehce osmahnutou petrželovou nať. Přidáme vejce rozšlehaná metlou (jeden bílek si uschováme na potření pečeně), slaninu nakrájenou na kostičky. Směs zahustíme podle potřeby strouhankou a dobře promícháme. Utvoříme dvě šišky, potřeme je bílkem a dáme do pekáče na rozehřátý tuk. Pečeme při 180°C, za častého polévání a podlévání, asi 1 hodinu. Vypečenou šťávu zahustíme troškou jíšky a provaříme. Dochutíme solí a pepřem.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS