Česká sekaná

Česká sekaná

Česká sekaná

Suroviny

3/4 kg mletého masa (polovinu vepřového a polovinu hovězího), 1 malá cibule, 1 lžička sádla, petrželová nať, 2 žemle, 2 až 3 vejce, 50 g slaniny, pepř a sůl, 1 lžíce sádla, 1 lžičky hladké mouky, strouhanka

Postup

Při vlastní přípravě mletého masa odstraníme z koupeného masa šlachy a nakrájíme je přes vlákna, aby se snadněji mlelo. Do mlýnku dáváme střídavě kousky hovězího a vepřového masa a nakonec umeleme i žemle předem namočené do vody a dobře vymačkané. Směs osolíme, opepříme, přidáme cibuli osmaženou na tuku do světležluta a lehce osmahnutou petrželovou nať. Přidáme vejce rozšlehaná metlou (jeden bílek si uschováme na potření pečeně), slaninu nakrájenou na kostičky. Směs zahustíme podle potřeby strouhankou a dobře promícháme. Utvoříme dvě šišky, potřeme je bílkem a dáme do pekáče na rozehřátý tuk. Pečeme při 180°C, za častého polévání a podlévání, asi 1 hodinu. Vypečenou šťávu zahustíme troškou jíšky a provaříme. Dochutíme solí a pepřem.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS