400g mleté směsi hovězího a vepřového masa, 1 cibule, 50g másla, 200–400g hub, 200ml kyselé smetany, hladká mouka, sůl a pepř, 2 lžíce sádla na opečení
Očištěné houby pokrájíme na plátky a podusíme na poloviční dávce másla. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na zbývajícím másle, současně se solí, pepřem a 2 lžícemi smetany přidáme k mletému masu a dobře promícháme. Ze směsi vytvoříme placičky, obalíme je v mouce a opečeme na obou stranách na sádle. Přidáme houby, vše podlijeme zbývající smetanou a ještě asi 15 minut podusíme.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS