Mleté řízky v houbové omáčce

Česká kuchyně

Mleté řízky v houbové omáčce

Suroviny

400g mleté směsi hovězího a vepřového masa, 1 cibule, 50g másla, 200–400g hub, 200ml kyselé smetany, hladká mouka, sůl a pepř, 2 lžíce sádla na opečení

Postup

Očištěné houby pokrájíme na plátky a podusíme na poloviční dávce másla. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na zbývajícím másle, současně se solí, pepřem a 2 lžícemi smetany přidáme k mletému masu a dobře promícháme. Ze směsi vytvoříme placičky, obalíme je v mouce a opečeme na obou stranách na sádle. Přidáme houby, vše podlijeme zbývající smetanou a ještě asi 15 minut podusíme.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS