1 květák, 2 vejce, hladká mouka, sůl a pepř, hrášek s mrkví, strouhanka, olej na smažení
Květák nastrouháme, přidáme vejce, hladkou mouku, sůl, pepř, polévkové koření, najemno nakrájené špekáčky a hrášek s mrkví. Vytvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance a pečeme na oleji.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS