Škvarkové placky

Česká kuchyně

Škvarkové placky

Suroviny

300 g hladké mouky, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 30 g kvasnic, 250g najemno strouhaných vařených brambor, 250 g mletých škvarků, mléko dle potřeby

Postup

Nejprve připravíme kvásek z kvasnic, cukru a 1 lžíce mléka. Pak přidáme mouku a vejce a zpracujeme hnětením. Přidáme škvarky a brambory a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Pak je rozválíme na plát asi 1 cm silný a vykrájíme placky. Placky pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem, kmínem nebo sezamem a solí. Pečeme v rozpálené troubě nebo na pánvi s rozpáleným tukem.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS