8 špekáčků, 3 větší cibule, 4 paprikové lusky, 1 pórek na kolečka, česnek podle chuti, feferonky podle chuti, rajský protlak, sádlo, sůl pepř
Špěkáčky (nejlépe z masa!) oloupeme a podélně rozřízneme. Osmahneme je na sádle do zlatohněda a přidáme cibuli krájenou na kolečka. Společně několik minut restujeme a pak přidáme ostatní zeleninu. Necháme lehce „ovadnout“, přidáme protlak, černé pivo a asi 10 minut provaříme.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS