Bramborová polévka

Česká kuchyně

Bramborová polévka

Suroviny

brambory 500g, mrkev 200g, celer 200g, petržel 100g, cibule 100g, olej 100g, hladká mouka 80g, sušené houby 10g, kmín, česnek, sůl, pepř, majoránka

Postup

Očištěné brambory, mrkev, celer, petržel nakrájíme na stejné kostky. Cibuli nakrájíme na malé kousky a vložíme na rozpálený olej. Když cibule začne zlátnout přidáme kmín, hladkou mouku a chvíli restujeme a následně zalijeme studenou vodou. Přidáme zeleninu, osolíme, opepříme a vaříme. Před koncem varu přidáme utřený česnek, povařené a nakrájené sušené houby, majoránku a dochutíme.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS