brambory 500g, mrkev 200g, celer 200g, petržel 100g, cibule 100g, olej 100g, hladká mouka 80g, sušené houby 10g, kmín, česnek, sůl, pepř, majoránka
Očištěné brambory, mrkev, celer, petržel nakrájíme na stejné kostky. Cibuli nakrájíme na malé kousky a vložíme na rozpálený olej. Když cibule začne zlátnout přidáme kmín, hladkou mouku a chvíli restujeme a následně zalijeme studenou vodou. Přidáme zeleninu, osolíme, opepříme a vaříme. Před koncem varu přidáme utřený česnek, povařené a nakrájené sušené houby, majoránku a dochutíme.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS